Hakkında
1978 yılında Ankara ‘da doğan Ali Ronay, eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Fakültesi'nde başladığı sırada, mutfak sanatları ve otel yönetimi alanındaki hayalini gerçekleştirmeye karar vererek L'Institut Paul Bacuse, Ecole Des Arts Culinaires et de L'Hôtellerie'ye katıldı.Washington, D.C. şehrinde Chef Aret Sahakyan'ın Şefliğinde ki Cities Restaurant'ta deneyim kazandı ve Türkiye ve yurt dışında birçok otel ve restoranın kuruluşunda ve işletmesinde çalışmaya başladı.Türkiye'ye dönüşünde, Ali Ronay, İstanbul'daki The Ritz-Carlton'ın en genç Türk mutfak şefi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Kempinski Barbaros Bay, Bodrum'da Executive Şef olarak görev yaparken; Raffles Zorlu Center, Istanbul'un ön açılışında Executive Şef olarak çalıştı; Doğuş grubu D.ream'ın Kurumsal Şef Şefi ve The Swissotel Bosphorus, Istanbul'un ilk Türk Executive Şefi olarak görev aldı. Ayrıca, Michelin yıldızlı şefler Paco Perez, Sven Elverfeld ve Sergi Arola ile çalışarak değerli deneyimler kazandı.Türkiye'nin popüler televizyon kanalı Fox TV'nin programı The Taste Turkey'de jüri olarak görev yaparken, takımı arka arkaya iki kez birinci oldu. Ayrıca, bu kanalın Şef Akademi programında da jüri üyesi olarak yer aldı.Ali Ronay'ın amacı, araştırmalarına devam etmek ve 12 bin yıllık Anadolu mutfakları ve kültürlerini dünyaya tanıtmaktır.Ali Ronay, Ronay's International Food and Beverage Consultancy Company'nin kurucusu ve Ronay's Deli'nin ortak kurucusudur.2023 yılı itibari ile Maçakızı Hotel&Restoran şefi olarak görevini sürdürmektedir.