Kısık Ateş
Tarif

Fransız Tostu Tarifi

Brioche ekmeği ile yapılan nefis bir Fransız tostu... Fransız tostu tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Fırın
Fransız Tostu Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 122
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
10 g yaş maya
70 ml Pınar Süt
Pınar
10 g tuz
25 g toz şeker
6 adet yumurta
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
Fransız Tostu Karışımı için:
100 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
3 adet yumurta
50 g esmer şeker
30 ml akçaağaç şurubu
1 adet vanilya çubuğu
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
125 ml Pınar Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Şekerli Ceviz için:
1 kg ceviz içi
1 kg toz şeker
1 l su
1 l ayçiçek yağı
Süslemek için:
50 g Pınar Beyaz
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Brioche ekmeği için: Unu bir kaba koyup ortasını açın, tereyağı hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyarak yoğurun. Ardından tereyağını da ekleyerek yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin, hamuru kalıba koyarak tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Mayalandıktan sonra üstüne 1 adet yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180C fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fransız tostu karışımı için: Süt ve kremayı karıştırın, 3 adet yumurtayı teker teker çırparak ekleyin. Esmer şeker, akçaağaç şurubu, vanilya çekirdeklerini de karıştırın ve tüm karışımın iyice harmanlandığından emin olun.
  • Karamel sos için: Önce kremayı ocağa alın (ılık olacak). Şekeri derin bir tavada karamel yapın. Ocaktaki kremayı yavaşça karamele dökün, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılık olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Şekerli ceviz için: Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.
  • Başka bir yerde su kaynatın cevizleri içine atın ve 1-2 dakika cevizlerin kirli siyah ve acı suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Daha sonra bu ön haşlama suyundan çıkarılan cevizleri kaynamakta olan şerbetin içine atın ve 5 dakika şerbet ile birlikte kaynatın.
  • En son şerbetten cıkarılan cevizleri direkt olarak kızgın yağa bırakın ve sürekli karıştırarak kızartın. Birbirine temas etmeyecek şekilde tepsiye yayın ve soğumaya bırakın.
  • Tabağın birleştirilmesi için: Brioche ekmeklerini dilimleyin. Fransız tostu karışımına brioche dilimlerini batırıp terayağı eritilmiş tavada her tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tabağın ortasına bir miktar karamel sos koyun, üzerine Fransız tostunu yerleştirin.
  • Pınar Beyaz peyniri ve kızartılmış şekerli cevizler ile servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuk Sarma Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ekşi Kremalı Kuymak Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Milföy Tabağında Kahvaltı Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Harika bir tarif sefim... ellerine sağlık başka tarifleride sabırsızlıkla bekliyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
AYŞE NUR DİNÇ
· 27.04.2020

ELLERİNİZE SAĞLIK ŞRFİM,TARİFİNİZ GÜZEL GÖZÜKÜYOR.SABIRSIZLIKLA DİĞER TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Ömer Şef
· 27.04.2020

Şefim çok güzel olmuş bende sizin gibi şef olmayı düşünüyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi