EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
MALZEMELER
. 1 SU BARDAĞI ILIK SU
. YARIM PAKET YAŞ MAYA VEYA KURU MAYA
. 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
. 1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
.3-3,5 SU BARDAĞI UN
.2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN;
.1 YUMURTA SARISI
.2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
.2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI:
MAYA VE ŞEKER SUYA KATILIP İYİCE KARILTIRILIR.
SONRA DİĞER MALZEMELER EKLENİP 10-15 DAKİKA KADAR YOĞURARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
HAMUR MAYALANMAYA BIRAKILIR.
MAYALANMIŞ HAMURU TEZGAHA ALARAK BİRAZ YOĞURUYORUZ VE İKİ TANE HAMUR ELDE EDİYORUZ.
BİR HAMURU YAĞLI KAĞIT VEYA HAFİF UNLANMIŞ TEPSİDE HAMURU BÜYÜTÜP ŞEKİL VERİYORUZ.
20 DAKİKA TEPSİDE MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
BİR KAPDA YUMURTA SARISI,SÜT VE SIVI YAĞI KARIŞTIRIYORUZ.
MAYALANAN HAMURUN ÜSTÜNE KARIŞIMDAN SÜRÜYORUZ.
150 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINA HAMURU ÜSTÜNKIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AMA TEPSİNİN ALTINA BİR BORCAMDA SU KOYUYORUZ.ÇÜNKÜ PİDEMİZ YUMUŞAK OLSUN DİYE KOYUYORUZ SUYU.
PİDEMİZ İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİDEMİZ PİŞDİKDEN SONRA ÜSTÜNÜ TEMİZ BİR BEZLE KAPATIYORUZ,YUMUŞAK OLSUN DİYE.