- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
Tarif
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
Sofrasında güzel lezzetler arayan herkes için özel bir tarif! İnce detaylarla hazırlanmış bu Gurme Kalamar ve Kaz Ciğeri Tarifi, hem deniz ürünlerinin hem de premium kaz ciğerinin mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Özel hazırlanmış kalamar dashi, leziz kalamar mürekkebi ve şifalı malzemelerle harmanlanmış, marinasyonuyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Yeşil bezelye püresi, taze ve canlı aromasıyla yemeğe ayrı bir dokunuş katarken, chef'in baharat karışımıyla lezzetlendirilen kaz ciğeri de adeta bir sanat eseri. Bu tarif, şık sofralarınıza farklı bir hava katacak, konuklarınızı hayran bırakacak.
90 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 16B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Bezelye Püresi için:
200 g bezelye (dondurulmuş)
Kalamar Dashi için:
315 ml su
45 ml mirin
20 ml light soya sosu
3 dilim taze zencefil
2 adet lemongrass sapı (4'e bölünmüş)
1 dilim limon
6 g kuru shiitake mantarı
1 g kuru bonito flakes
1 adet kuru chili biberi
2 adet yeşil limon yaprağı
20 g kalamar mürekkebi
10 g lecithin tozu
Kalamar için:
60 g bebek kalamar
120 ml soya sosu
15 g taze zencefil (ince doğranmış)
1 adet jalapeno biberi (ince doğranmış)
30 g taze sarımsak (doğranmış)
5 ml malt sirke
Kaz Ciğeri için:
25 g kaz ciğeri (çapraz şekilde çizilmiş)
1 g kimyon
1 g rezene tohumu
1 g közlenmiş sarımsak
1 g limon kabuğu
1 g karabiber
1 g bottarga (Chef’in baharat karışımı)
Nasıl Yapılır?
- 1Bezelye Püresi için: Dondurulmuş bezelyeleri çözdürüp kaynar suda haşlayın. Haşlanan bezelyeleri, kremayı ve tereyağını bir blender'a ekleyin. Karışımı pürüzsüz ve akıcı hale gelene kadar çekin. Hazırladığınız püreyi en ince tel süzgeçten geçirerek süzün. Soğutmaya bırakın ve servis öncesine kadar bekletin.
- 2Kalamar Dashi için: Küçük bir tencerede suyu kaynama noktasına getirin, ardından altını kapatın. Suyun içine mirin, soya sosu, taze zencefil, lemongrass, limon dilimi, kuru shiitake mantarı, bonito flakes, chili biberi ve yeşil limon yapraklarını ekleyin. Tencerenin üzerini streç film ile kapatın ve 30 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Karışımı süzün ve kalan sıvıyı bir kaba alın. Kalamar mürekkebi ve lecithin tozunu ekleyin, ardından el blender'ı ile karıştırın.
- 3Kalamar için: Soya sosu, taze zencefil, jalapeno biberi, sarımsak ve malt sirkesini bir kapta karıştırın. Bebek kalamarları bu marinasyon karışımına ekleyin ve 30 dakika boyunca marine edin. Kalamarları marinasyondan çıkarın ve önceden ısıtılmış ızgarada pişirin.
- 4Kaz Ciğeri için: Baharatları (kimyon, rezene tohumu, közlenmiş sarımsak, limon kabuğu, karabiber ve bottarga) bir baharat blender'ında çekin. Kaz ciğerini bu baharat karışımıyla tatlandırın. Çapraz çizilmiş olan kaz ciğerini tavada güzelce renk alana kadar pişirin.
- 5Servis: Hazırladığınız yeşil bezelye püresini tabağın tabanına eşit bir katman halinde yayın. Izgarada pişen kalamarları pürenin üzerine dikkatlice yerleştirin. Üzerine, hazırladığınız kalamar dashi sosunu dökün ve birkaç damla kalamar mürekkebi ile görsel açıdan zenginleştirin. Son olarak, pişirdiğiniz kaz ciğerini kalamarların yanına ya da üstüne yerleştirerek tabağınızı tamamlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?