- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tuzlu Sardalya Tarifi
Tarif
Tuzlu Sardalya Tarifi
Tuzlu balık mezesini sevenler için harika bir tarif: Tuzlu Sardalya tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 28B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg sardalya
200 g orta kalınlıkta tuz
500 g kaya tuzu
5-6 adet defne yaprağı
10-15 adet tane karabiber
30 ml üzüm sirkesi
zeytinyağı
limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Balıkları iyice yıkayıp, kafalarını ve kılçıklarını ayıklayın ve orta kalınlıktaki tuzla iyice harmanlayın.
- 2İyice süzdükten sonra kaya tuzu ile karıştırın.
- 3Cam bir kavanozun dibine 2 adet defne yaprağı yerleştirin. Balıkların aralarına tuz serpip tane karabiber ve defne yaprağı da koyarak kat kat kavanoza dizin.
- 4Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra üzerinde biriken suyu sürekli alın. 15 gün serin bir yerde salamurada bekletin.
- 5Servis yapmak istediğinizde, biraz sirkede dinlendirip yıkayın.
- 6Üzerine zeytinyağı ve limon gezdirerek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar (1)
Merhaba tarif için teşekkürler. sormak istediğim kapağı sıkı kapayın daha sonra üzerine biriken suyu alın demişsiniz, suyunun biriktigini gördüğümüzde günlük yada saatlik kapağı açtığımızda bozulma olmaz mı? 15 gün sonra yemeye hazır hale gelmiş mi olur? Ve tuzlu sardalya yı ne kadar sürede tüketmeliyiz?