- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
Tarif
Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
Deniz Mahsullü Kasserol (Casserole) tarifi nasıl yapılır? Deniz ürünlü lezzetli güveç tarifi: güveç yapımı ve pişirme teknikleri nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 14B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
2 adet çarliston biber
2 adet kereviz sapı
2-3 adet tüp kalamar
300 g levrek fileto
tuz&karabiber
pul biber
1/2 adet dilimlenmiş limon
12 adet kum midyesi
50 ml fermente beyaz üzüm suyu
200 ml balık suyu
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Tüp kalamarları eşit olarak halka halka doğrayın. Levrek filetoları 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.
- 2Arpacık soğanlar büyük ise ortadan ikiye bölün. Sarımsak, biber ve kereviz saplarını çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
- 3Önceden ısıtılmış bir güveç kabında; zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Arpacık soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın. 2-3 dal taze kekik ekleyerek aromalandırın.
- 4Kavrulan soğanlara, doğranmış biber ve kereviz saplarını ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Ardından kalamar ve balıkları ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve limon dilimleri ile lezzetlendirin.
- 5Son olarak kum midyeleri, fermente üzüm suyu, balık suyu ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- 6450°C’lik taş fırında yaklaşık 10-12 dakika, ocakta (yüksek ateşte) ise 30-35 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın.
- 7Pişen deniz mahsullü güvecin üzerini taze kişniş yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
- 8Güzel bir servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin ve kızarmış ekmeklerle sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik