- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Balık Pilaki Tarifi
Tarif
Balık Pilaki Tarifi
Pilaki nedir, nasıl yapılır? Son derece lezzetli fırında balık pilaki tarifi nasıl yapılır? Balık pilaki tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 45B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g levrek fileto
60 ml zeytinyağı
3 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet olgun domates
1/4 demet kıyılmış maydanoz
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Balıkları ayıklayın. İster bütün ister boydan ikiye bölün ara kılçığını çıkarın, yıkayın, süzdürün.
- 2Soğanları ve sarımsakları halka halka doğrayın.
- 3Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp, soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın. Yanmaması için tavanın dibine ara ara bir iki kaşık soğuk su ekleyin ve sebzeler hafif karamelize olduğunda ocaktan alın.
- 4Üzerine kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozları ekleyip baharatlarla lezzetlendirin. Lezzetini güçlendirmek için çok az toz şeker ve pul biber ekleyebilirsiniz.
- 5Son aşama olarak, hazır olan harcın üzerine balıkları dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
- 6Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
- 7Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Uskumru, çipura, torik, kılıç, palamut vb. balıklarda aynı reçeteyi uygulayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?