Kısık Ateş
Tarif

Balık Pilaki Tarifi

Pilaki nedir, nasıl yapılır? Son derece lezzetli fırında balık pilaki tarifi nasıl yapılır? Balık pilaki tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Balık Pilaki Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g levrek fileto
60 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet olgun domates
1/4 demet kıyılmış maydanoz
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları ayıklayın. İster bütün ister boydan ikiye bölün ara kılçığını çıkarın, yıkayın, süzdürün.
  • Soğanları ve sarımsakları halka halka doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp, soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın. Yanmaması için tavanın dibine ara ara bir iki kaşık soğuk su ekleyin ve sebzeler hafif karamelize olduğunda ocaktan alın.
  • Üzerine kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozları ekleyip baharatlarla lezzetlendirin. Lezzetini güçlendirmek için çok az toz şeker ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Son aşama olarak, hazır olan harcın üzerine balıkları dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Uskumru, çipura, torik, kılıç, palamut vb. balıklarda aynı reçeteyi uygulayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tuzda Levrek Tarifi
70 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ümmühan Chef
· 26.06.2021

Fehmi bey benim paylasimlarim ne zaman ana sayfada gösterilir acaba?

Can Özel
· 20.04.2024

Şefim tarifi denedim. Çok güzel bir tarif teşekkür ederim. Ben tarife biraz da mantar ekledim muhteşem oldu.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.04.2024

Eminim harika olmuştur. Ellerine sağlık 🤌🧑‍🍳😊