- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tuzda Levrek Tarifi
Tarif
Tuzda Levrek Tarifi
Taze baharatlı ve narenciyeli: Tuzda Deniz Levreği tarifi nasıl yapılır? Fırında patates eşliğinde tuzda balık yapmanın püf noktalarına ve tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Fırında Patates için:
1 kg taze bebek patates
20 ml zeytinyağı
2-3 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam pul biber
4-5 dal taze kekik
Tuzda Balık için:
1 kg içi temizlenmiş levrek
6-7 dal maydanoz
5-6 taze kişniş
7-8 yaprak taze fesleğen
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
1/4 adet limon kabuğu rendesi
6 adet yumurta beyazı
2 kg iri tuz
pul biber ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Fırında Patates için: Fırın kabına aldığınız patatesleri; zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiklerle harmanlayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın. Pişen patatesleri tekrar baharatlar ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin.
- 2Tuzda Balık için: Maydanoz, taze kişniş ve fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine kıyılmış portakal ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Bu karışımla balığın içini doldurun, dilerseniz 2-3 adet defne yaprağı yerleştirin.
- 3Balığı Kaplamak için: Geniş bir kapta yumurta beyazı ve bir tutam tuzu iyice çırparak köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.
- 4İçine yaklaşık 2 kg iri tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tuzlu harcın ne çok kuru ne de çok sıvı olmamasına dikkat edin.
- 5Kaplamaya başlamadan önce, balığın üzerine çok derin olmayacak birkaç çizik atın. Az miktarda zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirin.
- 6Fırın kabının tabanına balığa yatak olacak şekilde tuzlu harçtan yayın, üzerine balığı yerleştirip tamamını tuzlu haçla kaplayın.
- 7250-300°C’lik odun fırınında yaklaşık 20 dakika, ev tipi bir fırında 35-40 dakika pişirin.
- 8Tuzda balığı fırından aldıktan sonra, birkaç dakika dinlendirin. Balığın bulunduğu kısmın üzerindeki tuzlu harcı bir bıçak yardımıyla nazikçe ve dikkatlice kırarak kaldırın.
- 9Pişen balığı rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile aromalandırıp, az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin.
- 10Dilerseniz pişirme kabında, dilerseniz de porsiyonlayarak fırında pişmiş patatesler eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına çok dikkat edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
65 Dakika
2-4 Kişilik