Kısık Ateş
Tarif

Tuzda Levrek Tarifi

Taze baharatlı ve narenciyeli: Tuzda Deniz Levreği tarifi nasıl yapılır? Fırında patates eşliğinde tuzda balık yapmanın püf noktalarına ve tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Fırında Patates için:
1 kg taze bebek patates
20 ml zeytinyağı
2-3 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam pul biber
4-5 dal taze kekik
Tuzda Balık için:
1 kg içi temizlenmiş levrek
6-7 dal maydanoz
5-6 taze kişniş
7-8 yaprak taze fesleğen
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
1/4 adet limon kabuğu rendesi
6 adet yumurta beyazı
2 kg iri tuz
pul biber ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Fırında Patates için: Fırın kabına aldığınız patatesleri; zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiklerle harmanlayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın. Pişen patatesleri tekrar baharatlar ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin.
  • Tuzda Balık için: Maydanoz, taze kişniş ve fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine kıyılmış portakal ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Bu karışımla balığın içini doldurun, dilerseniz 2-3 adet defne yaprağı yerleştirin.
  • Balığı Kaplamak için: Geniş bir kapta yumurta beyazı ve bir tutam tuzu iyice çırparak köpüklü bir kıvam almasını sağlayın.
  • İçine yaklaşık 2 kg iri tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tuzlu harcın ne çok kuru ne de çok sıvı olmamasına dikkat edin.
  • Kaplamaya başlamadan önce, balığın üzerine çok derin olmayacak birkaç çizik atın. Az miktarda zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirin.
  • Fırın kabının tabanına balığa yatak olacak şekilde tuzlu harçtan yayın, üzerine balığı yerleştirip tamamını tuzlu haçla kaplayın.
  • 250-300°C’lik odun fırınında yaklaşık 20 dakika, ev tipi bir fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Tuzda balığı fırından aldıktan sonra, birkaç dakika dinlendirin. Balığın bulunduğu kısmın üzerindeki tuzlu harcı bir bıçak yardımıyla nazikçe ve dikkatlice kırarak kaldırın.
  • Pişen balığı rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile aromalandırıp, az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Dilerseniz pişirme kabında, dilerseniz de porsiyonlayarak fırında pişmiş patatesler eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına çok dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Balık Pilaki Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
45B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Somon Sayaka Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Yuksel Tonguc
· 17.04.2022

Tarif icin tesekkurler. Ancak baligi alir iken tuzda pisireceginizi soylerseniz ici temizlenir ama pullari alinmaz. Pullu balik tuzda daha lezzetli olur.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.04.2022

Evet, almadan önce nerede kullanacağımızı mutlaka belirtmek gerekir 😊👍

mehmet mehmet
· 18.11.2024

Tarif için teşekkürler 😎

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.11.2024

Rica ederiz, sevgiler! 😍🙏