- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Somon Sayaka Tarifi
Tarif
Somon Sayaka Tarifi
Şefe Meydan Oku serisine özel yaratıcı bir tabak sunumu gerçekleştirdim, umarım beğenirsiniz. Somon Sayaka nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 20B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g somon
2 adet arpacık soğan
50 g haşlanmış pirinç makarnası
10 ml oyster sos
20 ml yeşil yağ
muskat cevizi rendesi
3-4 dal yenilebilir filiz
Nasıl Yapılır?
- 1Somonu 20 dk. tuzda bekletin ardından güzelce buzlu suda yıkayın.
- 2Yıkadığınız somonu sashimi şeklinde 4 eşit parçaya fileto olarak ayırın. Dilerseniz dilimleyin, dilerseniz videoda gördüğünüz gibi tahta çubuklara geçirin ve tabağa yerleştirin.
- 3Ayrı bir tavada arpacık soğanları ters şekilde glaze edin. Ardından içten dışa olacak şekilde kabuklarından dikkatlice ayırın.
- 4Hindistan cevizi sütünde haşlanmış pirinç makarnasını tabağın ortasına yerleştirin ve kabuğundan çıkardığınız arpacık soğanları yanına yerleştirin.
- 5Üzerine 2 yemek kaşığı kadar oyster sos dökün.
- 6Ardından fesleğen, taze nane, maydanoz ve zeytinyağından oluşan yeşil yağı gezdirin.
- 7Dilerseniz somonun üzerine muskat cevizi rendeleyebilirsiniz.
- 8Son olarak yenilebilir filizlerle sunumunuzu renklendirebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?