KARİDES CEVICHE
6 adet 16/20 akdeniz karides
2 adet olgun avakado
1 demet Dereotu
1 adet portakal
Sosu için
100ml portakal suyu
100gr tereyağı
10gr buğday nişastası
Hibiskus Topiko
50gr hibiskus çayı
200 ml su
10gr agar-agar
Hazırlanışı
-öncelikle karidesleri kabuklarından temizleyip ortadan ikiye yaprak şeklinde açıyoruz et döveceği ile inceltip sarımsak zeytinyağı limon suyu portakal suyu ile limon kabuğu rendesi ile marine ediyoruz. Bu şekilde karidesler soğuk pişirme yöntemi uyguluyoruz.
Cennet Hurması Soslu Karides
15 adet 16/20 karides
4 adet olgun hurma
15ml viski
100ml zeytinyağı
50 ml su
2 limonun suyu
1 TK esmer şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hurmaların kabuklarını soyup mix ile püre haline gelene kadar çekiyoruz daha sonra tülbent yardımı ile süzüyoruz ki pürüzsüz olsun daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz. Buharda pişirdiğümiz karidesleri sos ile birleştiriyoruz.
Guaca Humus
100gr haşlanmış nohut
4 adet olgun avakado
1 adet orta boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
2 adet limon
40ml Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
30 Gr sotelenmiş istiridye mantarı
20ml zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Yapılışı
Bütün malzemeleri Çarkıfelek içine alıp püre haline gelecek şekilde diziyoruz ve meze kabına alıyoruz üzerine zeytinyağında julian doğranmış istiridye mantarını söyleyip kırmızı toz biber ile birleştiriyoruz. Mezemizin üzerine döküyoruz . Afiyet olsun
Soğan Salamura Sardalya
1 kg sardalya
4 adet kırmızı soğan
1 limon
100 ml beyaz şarap sirkesi
50 ml dark soya sosu
Tuz
20ml Zeytinyağı
Fençel
Sardalyaları temizledikten sonra matine için tuz , limon suyu , beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk bekletiyoruz. Soğanları ince vichy şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz . Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz. Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz . Afiyet olsun