- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Salamura Sardalya Tarifi
Paylaş
- 16B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze sardalya
10 g tuz
1 adet limon suyu
100 ml beyaz şarap sirkesi
4 adet kırmızı soğan
50 ml dark soya sosu
20 ml zeytinyağı
20 g fençel (rezene)
Nasıl Yapılır?
- 1Sardalya balıklarının, baş, kuyruk, kılçık ve iç organlarını ayıklayıp, bol suyla yıkayıp süzün. Marine için tuz, limon suyu ve beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk. bekletiyoruz.
- 2Soğanları ince halka (vişi) şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz.
- 3Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz.
- 4Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Erol
Head Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?