🍴1-2 Kişilik
⏲️Pişirme yok, 5dk Hazırlama
🐱Ev Yapımı Kakaolu Süt Tarifi'nin Malzemeleri😛
⚫1 su bardağı süt
⚫1 tatlı kaşığı kakao
⚫1, 5 yemek kaşığı şeker (biz çok şekerli sevmediğimiz için 1 yemek kaşığı kadar kullanıyoruz)
🐱Ev Yapımı Kakaolu Süt Tarifi'nin Yapılışı😛
⚫1 su bardağı süte
⚫1 yemek kaşığı kakao eklenir iyice karıştırılır
⚫Sonra şekeri ekleyerek şekerleri eritene kadar karıştırın.Afiyet olsun. :)
Ev Yapımı Eti Puf Tarifi'nin Malzemeleri
Keki İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
1 paket sade creme ole
2 paket sade krem şanti
500 ml süt
🦋Ev Yapımı Eti Puf Tarifi'nin Yapılışı🦋
Kekin malzemelerini çırpıp, 180 derecede büyük fırın tepsisinde pişiriyoruz.
1️⃣Biraz soğumasını bekleyip, çay bardağı ile kesiyoruz.
2️⃣Kestiğimiz parçalar dışında kalanları rondoda çekip, toz haline getiriyoruz.
3️⃣Bir yanda 500 ml süt ile creme oleyi çırpıyoruz.
4️⃣Krem şantileri de ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
5️⃣Hazırladığımız bu kremadan 1 kaşık kadar alarak, kesilen yuvarlak kek parçalarının üzerine koyuyoruz.
6️⃣Toz haline getirdiğimiz kek ile bu kremanın üzerini kaplıyoruz ve elimizle yuvarlıyoruz
🤔Ev Yapımı Eti Puf Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?🤔
Ev yapımı eti puf kremasının kıvamlı olması, sürülme kolaylığı sağlayacaktır.
Hazır olan tatlılar, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilmelidir.
Eti puf pasta isteğe bağlı olarak, hazır kekten de yapılabilir.
Afiyet olsun❣️❣️
⚫🤔Evde Eti Cin Nasıl Yapılır?'ın Malzemeleri🤔⚫
Bisküvisi İçin;
125 gr teremyağ ( Yumuşamış )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çay kaşığı ucu ile kabartma tozu
Aldığı kadar un
Jölesi İçin;
5 çorba kaşığı çilek marmelat(isteğe bağlı olarak meyve sularından da yapılabilir )
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
Üzerine ;
Dr. Oetker Kakaolu pasta süsü
Dr. Oetker Renkli pasta süsü
🤔⚫Evde Eti Cin Nasıl Yapılır?'ın Yapılışı⚫🤔
Herkese merhabalar, bugün sizlere görünüşü harika 👌üstelik çocukların çok beğendiği 👍bir tarif vereceğim üstelik yapımı çok kolay ve lezzeti harika 😋öyleyse geçelim bu harika eti cin kurabiyesinin yapımına
.1️⃣ Öncelikle hamur malzemeleri ile ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 👉 (Unu dikkatli ilave edelim çok kaçırırsak sert olur)
2️⃣ Diğer taraftan çilek marmelatının 🍓 içine su ve nişasta ilave edilip pişirilerek jöle hazırlanır.
3️⃣Hamurlar resimdeki gibi şekillendirilerek 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
4️⃣ Soğuyan kurabiyelerin ortasına 1 tatlı kaşığı jöle dikkatlice yayılıp üzeri süslenir.
5️⃣Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Afiyet olsun 😘❤
12-14 Kişilik
35dk Pişirme, 20dk Hazırlama
Yumuşacık Poğaça Arayanlara Tarifi'nin Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )
İçi için:
Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
😘Yumuşacık Poğaça Arayanlara Tarifi'nin Yapılışı😘
🦋Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım.
🦋Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
🦋Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
🦋Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak.
🦋Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
🦋Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim.
🦋Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın.
🦋Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır;)
🦋Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
😉Püf noktası😉: mayalanan hamuru ne kadar az oynarsak o kadar çok yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir.
🦋30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
🦋Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
🦋Çörek otu susam serpelim.
🦋Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
🦋Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim;) Muhteşem yumuş yumuş bir poğaça.
Herkese afiyet olsun🌸
😳Yumuşacık Poğaça Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?😳
Tarifte kullandığınız sütün el yakmayacak ılıklıkta, yoğurdun ise oda sıcaklığında olması gerekir.❣️
Hamura şekil verdikten sonra tepside de mayalanması için poğaçaları 30 dakika kadar bekletmelisiniz. Dilerseniz 50 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika bekleterek de poğaçaların kabarmasını sağlayabilirsiniz.👌
🍴10-12 Kişilik⏲️ 15dk Pişirme, 1 saat Hazırlama
Yedi Katlı Yaş Pasta Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru;
2 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yağ
1 kahve fincanın yarısı süt yarısı yoğurt
Kabartma tozu vanilin
3, 5 su bardağı un (Ortalama, az yada fazla olabilir;kontrollü)
Kreması;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 paket kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 paket çikolata sos (ben üzerine yetecek kadar sosu ayırıp geri kalanı kremaya katıyorum☺️)
Yedi Katlı Yaş Pasta Tarifi'nin Yapılışı
🌸Hamurun malzemelerini bir kapta yoğuruyoruz(kulak memesi kıvamında)7 eşit beze yapıyoruz
.🌸 30 cm tavayı ısıtıyoruz bezeleri 30 cm çapında açıp teker teker tavada pişiriyoruz.
🌸Krema malzemelerini de bir tencerede çırpıp pişiriyoruz. 🌸altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilini katıp karıştırıyoruz(çikolata sosu 2, 5 su bardağı sütle pişirdikten sonra üzerine yetecek kadar ayırın geri kalanı kremaya katıp iyice çırpın. (akışkan bir kıvam olması lazım, olmazsa süt ilave edebilirsiniz)her yufka arasına 4 servis kaşığı krema koy.
🌸 7 yufka bitene kadar bu işleme devam et.
🌸7. Katın üstüne çikolata sos koyacağından krema koymaya gerek yok.
😘 afiyet olsun😋
🍴4-6 Kişilik ⏲️20dk Pişirme, 20dk Hazırlama
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
1,5 su bardağı un
Üstünün kreması için:
1 paket krema (200 ml)
2 paket kare çikolata (Fındıklı, fıstıklı, bitter hangisi olursa)
🦋Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı🦋
😋Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlarız.
😋Derin bir kaba yumurtaları kırar, şekerle çırparız.
😋Sırayla sütü, sıvı yağı ekler, çırpmaya devam ederiz.
😋Daha sonra un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ilave eder, karıştırırız.
😋Tereyağı ile tart kalıbını iyice yağlar, hafif un serper ve karışımı dökeriz.
😋Fırında kek pişerken tencereye aldığımız kremanın üzerine çikolataları ekler, hafif ateşte eriyene kadar karıştırırız.
😋Pişen keki soğuduktan sonra ters çevirir, kremayı üzerine yayarız.
😋Buzdolabında biraz soğuduktan sonra da servis ederiz.Afı̇yet olsun :).
3 ay bayatlamayan 👍 Gerçek bir pastane kurabiyesi👌 15 dakika hazır pastane kurabiyesi🤩 Pastane vitrinlerini süsleyen rengarenk kurabiyeleri sizlerde evinizde yapabilirsiniz👌kıyır kıyır tadı😋ağızda dağılan kıvamıyla👌 gerçek bir pastane kurabiyesi. Mutlaka kaydedip👍 deneyin 🥰
Gerçek Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış olsun)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudraşekeri
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı badem tozu (Olmasada olur)
4 su bardağı un
1 paket vanilya (Badem tozu kullanacaksanız vanilya kullanmayın)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek İçin
1 paket sütlü veya bitter çikolata
Hindistan cevizi
Antep fıstığı tozu
Çilek reçeli
🦋Gerçek Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı🦋
🌸Un hariç bütün malzeme mikser ile karıştırılır. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenip karıştırılır. Hamurun kıvamı cıvık olarak. Ben şekil verirken bez sıkma torbası ve tırtıklı duy kullandım. Siz dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
🌸Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin. Benim fırınımda tam 15 dakikada pişti. Tamamen soğumasını beklemeden kurabiyeleri yerinden oynatmayın dağılır.
🌸Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Tamamen soğuyan kurabiyelerin ucunu önce çikolataya daha sonra hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın 5-10 dakika çikolatanın donmasını bekleyin.
🌸Dilerseniz benim yaptığım gibi beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz 👌arkadaşlar kurabiyelerinizi bu şekilde hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz 3ay bayatlamaz👍
AĞLAYAN PASTA
Görünümü ile soslu ıslak keki andıran ağlayan pasta, en popüler tatlılardan biridir. Kek tabanının krem şanti ve çikolata sosu ile tatlandırılmasıyla hazırlanan ağlayan pasta; hem şık sunumu, hem de lezzeti ile okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi görüyor. Tam kıvamında bir ağlayan pasta hazırlamak zor gibi görünse de, birkaç püf noktası ile bu tarifi sizler için kolay bir hale getirdik. Küçük büyük farketmeden her zevke hitap eden ağlayan pasta, pasta tarifleri arasında en hüzünlü olarak bilinse de nefis lezzetiyle yüzleri güldürmeye hazır. Listedeki malzemelere göz attıysanız, gelin evde ağlayan pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.
Alternatif olarak ev yapımı mozaik pasta veya muzlu rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un
3 fincan toz şeker
4 adet yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
2 su bardağı süt
Kreması İçin:
2 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Çikolata Sosu İçin:
200 gram krema
300 gram sütlü/bitter çikolata
Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?
💕İlk olarak keki hazırlamak için, yumurta ve toz şekeri bir kap içerisine alın. Hafifçe köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
Üzerine sıvı yağ ve sütü döktükten sonra tekrardan çırpın. 💕Ardından kabartma tozu, kakao ve unu da ekleyerek malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırın.
Harcınız homojen bir hal almaya başladığında taze sıkılmış portakal suyunu da ekleyerek tekrar karıştırın.
💕Dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın tepsisini, tereyağı ile yağlayın. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 180 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin.
💕Kek tabanı pişerken kremayı hazırlamak için, bir kabın içine toz krem şantiyi ve soğuk sütü alın. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız krem şantiyi kıvam alması için buzdolabında bekletin.
💕Çikolata sosu için, çikolatayı küçük küçük kesin ve bir sos tenceresine alın. Üzerine kremayı ekledikten sonra kısık ateşte kaynatın ve erimesini bekleyin.
Pişen kekin üzerine yavaş yavaş süt dökün ve kekin sütü içine çekmesini bekleyin.
💕Keki ıslatma işi bittiğinde, buzdolabındaki krem şantiyi kekin üzerine dökün ve spatula yardımıyla dağıtın.
Son olarak akışkan kıvamdaki çikolata sosunu da pastanın üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun💖Ağlayan Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
🌸Ağlayan pasta yapımında isteğe göre beyaz çikolata, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz.
🌸Keki hazırlamak istemiyorsanız, hazır kek veya pandispanya da kullanabilirsiniz.
🌸Keki ıslatırken kürdan ile ufak delikler açın. Bu sayede kekin içi de ıslanacaktır.
🌸Çikolata sosunu krem şantinin üzerine dökmeden önce, sosun soğuduğundan emin olun. Aksi takdirde krem şanti eriyecektir.
🌸Dilerseniz, krem şanti yerine muhallebi veya puding de kullanabilirsiniz.
🌸Meyveli ağlayan kek için, hazırladığınız kek tabanını ikiye bölün. Ortasına dilimlenmiş muz ve çilek ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
🌸Ev yapımı çikolata sosu tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
🤔1 Porsiyon Ağlayan Pasta Kaç Kalori?🤔
Orta boyutlarda bir dilim ağlayan pasta, yaklaşık 275 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.