- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
Tarif
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
Bol malzemeli ve enfes lezzete sahip deniz mahsullü güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet ahtapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen yaprağı
tuz & karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
- 2Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
- 3Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
- 4Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
- 5Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- 6Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince bekletmeden servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.