Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Mezgit Tarifi

Şu an mezgit balığının en lezzetli olduğu dönemdeyiz... Limonlu mezgit nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Limonlu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
200 g panko (ekmek kırıntısı)
1 adet limon
1 adet yumurta
200 g un
5 g kekik
5 g pul biber
1/2 demet maydanoz
5 g tuz
5 g karabiber
20 g brokoli
20 g karnabahar
15 g havuç
20 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Panko (Ekmek Kırıntısı) nun içine kekik, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Mezgitleri tuz ve karabiber ile tatlandırın, sırası ile mezgitleri un, çırpılmış yumurta ve panko ile paneleyin.
  • Kaynayan tuzlu suda sırası ile brokoli, karnabahar ve havuçları hafif diri olacak kıvamda haşlayıp buzlu suya çıkartın. Zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Panelenmiş balıkları tavada altın rengi olana kadar pişirin. Sote sebzeler ile servis edin.

Püf Noktası

*Un panelemek için kullanılır.
*Brokoli 1 dk, karnabahar 3 dk, havuç 4 dk haşlanacak.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Tütsü Somon Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.