- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Limonlu Mezgit Tarifi
Tarif
Limonlu Mezgit Tarifi
Şu an mezgit balığının en lezzetli olduğu dönemdeyiz... Limonlu mezgit nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 17B
- 82
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g panko (ekmek kırıntısı)
1 adet limon
1 adet yumurta
200 g un
5 g kekik
5 g pul biber
1/2 demet maydanoz
5 g tuz
5 g karabiber
20 g brokoli
20 g karnabahar
15 g havuç
20 g zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Panko (Ekmek Kırıntısı) nun içine kekik, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
- 2Mezgitleri tuz ve karabiber ile tatlandırın, sırası ile mezgitleri un, çırpılmış yumurta ve panko ile paneleyin.
- 3Kaynayan tuzlu suda sırası ile brokoli, karnabahar ve havuçları hafif diri olacak kıvamda haşlayıp buzlu suya çıkartın. Zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
- 4Panelenmiş balıkları tavada altın rengi olana kadar pişirin. Sote sebzeler ile servis edin.
Püf Noktası
*Un panelemek için kullanılır.
*Brokoli 1 dk, karnabahar 3 dk, havuç 4 dk haşlanacak.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
65 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.