Kısık Ateş
Tarif

Levrek Marin Tarifi

Lokum kıvamında olan bu enfes levrek tarifine bayılacaksınız. Levrek marin nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
  • 28B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g deniz levreği
1 kg lime suyu
50 g zencefil
2 diş sarımsak
50 g kişniş tohumu
400 ml Hindistan cevizi sütü
1 kg greyfurt suyu
1-2 tutam tuz
1 demet taze kişniş
2 adet kereviz sapı
2 adet chili biber
20 g jülyen kırmızı soğan

Nasıl Yapılır?

  • Levreği derisinden ayırın ve dice şeklinde doğrayın. (küp küp)
  • Lime suyunu sıkın. Zencefil, sarımsak ve kişniş tohumu ile birlikte karıştırarak 1 gün dolapta bekletin.
  • Hindistancevizi sütü ve greyfurt suyunu karıştırarak tuz ekleyin.
  • Taze kişnişleri ayıklayın. Kereviz saplarını ve chili biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Dolapta beklettiğiniz lime suyunu süzün. Levrekleri içine atın ve 5 dakika marine edin. (Levrekler beyaz hale gelecektir)
  • Greyfurt suyuyla karıştırdığımız hindistancevizi sütünü kullanacağınız tabağın en altına dökün.
  • Levrekleri kurulayın ve bir tutam tuz ekleyin.
  • Sütün üzerine levrekleri koyun.
  • Küp küp doğradığınız sebzeleri ve jülyen doğranmış kırmızı soğanları ekleyin. Son olarak üzerine taze kişnişleri serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kağıtta Limonlu Balık Tarifi
18B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.