- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Soslu Mezgit Tarifi
Tarif
Soslu Mezgit Tarifi
Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 25B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
3 g kaya tuzu
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve sarımsakları incecik kıyıp bir sos kabına alın.
- 2Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- 3Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
- 4Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve ağır ağır karıştırarak ekşi kremayı ekleyin.
- 5Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada mezgit filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
- 6Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa mezgit filetoları yerleştirin.
- 7Hazır olan ekşi kremalı sosu üzerine ekleyip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?