- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sütlü Balık Tarifi
Tarif
Sütlü Balık Tarifi
Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti, fırında sütlü balık tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g margarin
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
- 2Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
- 3Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
- 4Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
- 5Sosun üzerine balık filetoları ilave edilir, kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır.
- 6Rendelenmiş kaşar peyniri beşamel sosun üzerine serpilir.
- 710 dakika pişirilmek üzere fırına verilir ve servis edilir.
Püf Noktası
Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.