- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Lakerda Tarifi
Tarif
Lakerda Tarifi
Balık sofralarının vazgeçilmez mezesi Lakerda nasıl yapılır?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 47B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 g kaya tuzu
4-5 adet defne yaprağı
10 g tane karabiber
2 kg torik
Nasıl Yapılır?
- 1Balığın kafası, yanlardaki ve sırtındaki yüzgeçleri ve yumurtladığı kısmı kestikten sonra kuyruğun başlangıcından 3-4 santim içeriden girerek kesin. Böylece balığın sadece gövdesi kalacaktır.
- 2Kalan gövde kısmı 6-7 santimlik dilimler halinde doğrayın ve iç organları alın. İlk işlemi gören balıkları soğuk suda kandan arındırmak için 4-5 dakika kadar dinlendirin.
- 3Bir fırça ile içlerini fırçalayın ve kalabilecek iç parçaları temizleyin.
- 4İnce ve uzun bir süpürge çöpüyle ilikleri çıkarın ve balıkları ikinci suyuna alarak kanı çıkması için dinlenmeye bırakın.
- 52-3 saat arayla neredeyse tamamen temizlenene ve kan çıkmayıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 6Bir tepsiye tuzuyayın, parçaları bu tuza iyice bulayın ve kapaklı bir kap içine parçaları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri alarak kapağını kapatın.
- 7Buzdolabında 20-25 gün kadar bekletin.
- 8Derisini ve kılçığını aldığınız lakerdaları dilimlenmiş kırmızı soğan ile servis yapın.
Püf Noktası
*Lakerda Torik balığından yapılmaktadır.
*Palamut balığından da yapılabilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.