Kısık Ateş
Tarif

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi

Mezgit balığının en farklı hali. Güveçte Parmesanlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 15B
  • 181
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
40 ml zeytinyağı
100 g Pınar Mayonez
Pınar
100 g toz parmesan peyniri
kuru kekik
5kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
  • Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
  • İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
107B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Bunu çok sevdim

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 21.09.2020

Teşekkürler, denemenizi öneriyorum. 🌟

Ümit Özhan
· 06.10.2020

Yineliyorum çok iyi

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ümit Özhan
· 06.10.2020

Denedim çok beğendim👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2020

Afiyet olsun! 🙏👏🌟