Baharatlı soğuk mezgit tarifi.Malzemeler.1kg Pınar Mezgit fileto.15cl ayçiçek yağı.7-8 diş sarmısak.1 bağ maydanoz.1 limon.1 su bardağı un.1tk kimyon.1 tk pul biber.tuz,karabiber.YAPILIŞI.Pınar mezgit fietoları eşit şekilde dilimleyelim,oda sıcaklığına gelince tuzlayıp unlayalım.Tava daki sıcak ayçiçek yağında kızartıp bir kapalı kaba alalım.Aynı yağa ezilmiş sarmısakları limon suyuyla 2-3 dk.soteleyelim sonra tavayı mezgitlerin üstüne dökelim tuz ve karabiber ilave edip harmanlayalım,üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım.İki saat sonra (ertesi gün de olur)çıkarıp kıyılmiş maydanozla harmanlayıp servis edelim.İsteyen acı yapabilir