Kısık Ateş
Ümit Özhan
Ümit Özhan
Emekli restoran işletmecisi

Hakkında

Ankara 1954 doğumlu işletme fakültesi mezunu 22 yaşından itibaren gastronomide çeşitli branşlarda piknik,çorbacı,kafe,pideci,lokanta gibi küçük işletmelerden sonra 28 yıl Ankara Eymir gölünde Orfoz ünvanlı restoranı kurdum ve işlettim.Halen emekliyim.


İş Deneyimleri

Orfoz restoran - İşletmeciŞubat 1992- Şubat 2020

Okul Bilgileri

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi - İşletmeEylül 1975- Şubat 1980
Ümit Özhan
Ümit Özhan
Emekli restoran işletmecisi
3 yıl önce

Baharatlı soğuk mezgit tarifi.Malzemeler.1kg Pınar Mezgit fileto.15cl ayçiçek yağı.7-8 diş sarmısak.1 bağ maydanoz.1 limon.1 su bardağı un.1tk kimyon.1 tk pul biber.tuz,karabiber.YAPILIŞI.Pınar mezgit fietoları eşit şekilde dilimleyelim,oda sıcaklığına gelince tuzlayıp unlayalım.Tava daki sıcak ayçiçek yağında kızartıp bir kapalı kaba alalım.Aynı yağa ezilmiş sarmısakları limon suyuyla 2-3 dk.soteleyelim sonra tavayı mezgitlerin üstüne dökelim tuz ve karabiber ilave edip harmanlayalım,üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım.İki saat sonra (ertesi gün de olur)çıkarıp kıyılmiş maydanozla harmanlayıp servis edelim.İsteyen acı yapabilir