- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Acılı Karides Tempura Tarifi
Tarif
Acılı Karides Tempura Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet! Acı soslu karides tempura tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 111B
- 191
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta boy karides
200 g un
50 g mısır nişastası
3 g tuz
3 g karabiber
5 g kabartma tozu
Sosu için:
60 g sriracha sos
5 g susam
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
frenk soğan ve taze soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Karidesleri güzelce kabuklarından ayırın ve sırt bölgesindeki bağırsakları temizleyin.
- 2Mikroplardan arındırmak için 10-15 dakika bol tuzlu suda beklettikten sonra suyun altında durulayın.
- 3Orta boy bir mayonez tenceresine elekten geçirilmiş un, nişasta, tuz, karabiber, kabartma tozu ve soğuk şişe sodayı ekleyin, karıştırarak bulamaç haline getirin. Gerekirse bir miktar daha soğuk soda ekleyebilirsiniz.
- 4Bu sırada kızartmak için derin bir tencerede yağınızı ısıtmaya başlayın.
- 5Hazırladığınız karidesleri bulamaç yaptığınız karışıma koyun ve çatal yardımı ile harcın fazlasını süzdürüp direk kızmış yağa atın ve bu işlemi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
- 6Karideslerin birbirine yapışmaması için tek seferde en fazla 3’er 4’er adet atmanızı öneririm.
- 7Sosu için orta boy karıştırma kabında mayonez, sriracha sos ve susamı çırpma teli ile çırpın.
- 8Kızarmış karidesleri havlu kağıt üzerine alın. Yağı süzülen karidesleri hazırladığınız sosun içine atıp güzelce karıştırın.
- 9Daha sonra servis tabağına alıp üzerini ince doğranmış frenk soğan veya taze soğan ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?