- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Kremalı Mantarlı Mezgit Tarifi
Tarif
Kremalı Mantarlı Mezgit Tarifi
Fırında Kremalı Mantarlı Mezgit tarifi nasıl yapılır? Mezgit yapmanın püf noktaları nelerdir? Tadına bayılacağınız enfes kremalı mantarlı mezgit tarifinin detayları için tıklayın!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Soteleme
Paylaş
- 25B
- 326
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
tuz
karabiber
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
300 g mantar
1-2 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Mezgit filetoların büyük olan parçalarını ikiye keserek üzerine göz kararı tuz, karabiber serpin. Ardından hafif yağladığınız toprak bir fırın kabına yerleştirin.
- 2Kremayı balıkların üzerine döküp tamamen yayılmasının sağlayın.
- 3Soğanı jülyen doğrayın. Sarımsak ve mantarların kabuklarını soyup dilimleyin.
- 4Bir tavada tereyağını eritip, doğranmış soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
- 5Ardından dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin ve fırın kabına aktarın.
- 6Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
- 7Üzerini taze kekiklerle süsledikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?