- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Levrek Tarifi
Denizden gelen lezzet, fırında levrek tarifi...
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 31B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
2 adet patates
1'er adet kırmızı ve sarı biber
4 adet limon dilimleri
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
- 2Tereyağında bütün sarımsakları da ilave ederek soteleyin.
- 3Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sote olarak hazırladığınız harcı yayın, üzerine temizlenmiş ve arasına limon dilimleri yerleştirilmiş levrekleri yerleştirin.
- 4Patatesleri 4'e bölün, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Levreklerin yanına yerleştirin. Üzerini fırın kağıdı ile kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
- 5Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı açarak ekşi kremayı üzerine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
- 6İsteğe göre balıkları fırından çıkartmadan 1-2 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın ve erimesi için fırında tutun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?