Kısık Ateş
Tarif

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır? Vişneli yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla enfes sarma tarifi...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Paylaş
  • 49B
  • 207
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
210 g zeytinyağı
20 g çam fıstığı
250 g pirinç
20 g kuş üzümü
20 g toz şeker
5 g yenibahar
5 g tarçın
5 g karabiber
5 g kaya tuzu
240 ml su
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze nane
1/2 demet kıyılmış dereotu
200 g dondurulmuş vişne
500 g salamura ya da taze asma yaprağı
240 ml vişne suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kıyılmış kuru soğanları yarım su bardağı su ile tavada sotelemeye başlayın. Suyu çekince zeytinyağının yarısını ekleyin.
  • Biraz rengi değişince çam fıstığını ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika sonra tüm toz baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ardından altını kapatıp kıyılmış taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız donuk vişneleri ekleyin.
  • Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
  • Tamamını sardıktan sonra kalan asma yapraklarını tencerenin tabanına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Sarmaların üzerini yayvan bir tabakla kapatın.
  • Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan zeytinyağını ilave edin.
  • Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
81B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (25)

Muhammed Can Şaşkın

En sevdigim ❤

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

👏👏😊

Mesude gülhanMaraş

Hep merak etmişimdir

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz 👍😅

Funda Çalışçı
· 13.12.2020

Çok merak ediyorum tadı ekşi mi?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Zennup'un en beğenilen tariflerinden biridir. Hafif mayhoş tadıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Bence deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın 😇🙏