- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Şırdan Dolması Tarifi
Tarif
Şırdan Dolması Tarifi
Adana lezzetlerini sevenler için harika bir tarif... Adana usulü şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 81B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şırdan
1 adet limonun suyu
250-300 ml su
2 tutam tuz
1 adet kuru soğan
250 g pirinç
25 g biber salçası
yeteri kadar tuz ve karabiber
2 tutam pul biber
5 g kimyon
Sosu için:
20 g biber salçası
75 ml sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş şırdanlar soğuk su ile iyice yıkanır. Ardından bir kabın içerisine limon suyu, su ve tuzu ekleyerek şırdanları içerisine koyun. 20-25 dakika bu suda dinlendirin.
- 2Ayrı bir kabın içerisine soğanı küp olarak doğrayın. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Daha sonra salça ve baharatlarını da koyup yoğurun.
- 3Yoğurduğunuz iç harç ile şırdanları doldurun. Bir tencerenin içerisine hazırladığınız şırdanları koyun.
- 4Sosu için ayrı bir kapta salça ile suyu çırpın. Tencerenin dibine salçalı suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- 5Pişen şırdanların daha lezzetli olması için servis etmeden önce, pul biber ve tuzla karışık kimyon serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?