Kısık Ateş
Tarif

Şırdan Dolması Tarifi

Adana lezzetlerini sevenler için harika bir tarif... Adana usulü şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Şırdan Dolması Tarifi
Paylaş
  • 81B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şırdan
1 adet limonun suyu
250-300 ml su
2 tutam tuz
1 adet kuru soğan
250 g pirinç
25 g biber salçası
yeteri kadar tuz ve karabiber
2 tutam pul biber
5 g kimyon
Sosu için:
20 g biber salçası
75 ml sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş şırdanlar soğuk su ile iyice yıkanır. Ardından bir kabın içerisine limon suyu, su ve tuzu ekleyerek şırdanları içerisine koyun. 20-25 dakika bu suda dinlendirin.
  • Ayrı bir kabın içerisine soğanı küp olarak doğrayın. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Daha sonra salça ve baharatlarını da koyup yoğurun.
  • Yoğurduğunuz iç harç ile şırdanları doldurun. Bir tencerenin içerisine hazırladığınız şırdanları koyun.
  • Sosu için ayrı bir kapta salça ile suyu çırpın. Tencerenin dibine salçalı suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Pişen şırdanların daha lezzetli olması için servis etmeden önce, pul biber ve tuzla karışık kimyon serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pazı Sarması Tarifi
75 Dakika
4-6 Kişilik
71B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Erkan Babaoğlu
· 05.12.2020

Şefim mumbar dolmasının da iç harcı aynı mı ?

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 05.12.2020

Evet iç harçları aynıdır. Mumbar koyunun kalın bağırsağından elde edilir, Şırdan ise geviş getiren hayvanların midesinin son ve 4. bölümünden elde edilir.

Esra Tokat
· 15.07.2022

Bu yaşıma kadar hiç yemedim, olsa da yesek 😍😋Ellerine sağlık şefim lezzetli görünüyor 😂

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

😊🙏🙏