- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Tarif
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pazı. Pazıyı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 65
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
İç Harcı için:
250 g az yağlı kıyma
30 g salça (biber, domates)
tuz
karabiber
kimyon
pul biber
kuru nane
100 g ince bulgur
1 adet kuru soğan
Pişirmek için:
30 g domates salçası
tuz
400 ml kaynar su
Sosu için:
pişmiş pazı sarması suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede yaklaşık 2 litre su kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ekleyin. Sap kısımları aşağıda olacak şekilde pazıları bu suda haşlayın.
- 2Haşlanan pazı yapraklarını buzlu suya alın 4-5 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzün.
- 3İç Harcı için: ince bulgur, kıyılmış kuru soğan, kıyma, salça, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve naneyi güzelce yoğurun.
- 4Suyu süzülen pazı yapraklarını tezgaha yayın. Kalın sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice temizleyin ve salata yapımında kullanmak üzere kenara ayırın.
- 5Her bir pazı yaprağının geniş tarafına, bulgurlu iç harçtan yarım avuç içi kadar yerleştirin. İki yandan yaprakları harcın üzerine doğru kapatın ve rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
- 6Tencereye yerleştirdiğiniz pazı sarmalarını pişirmeden önce üzerine iki üç tatlı kaşığı domates salçası ve tereyağı parçaları yerleştirin, az miktarda tuz serpin.
- 7Son olarak tencereye kaynar suyu ilave edip ocağa alın. Ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 15-20 dakika bulgur yumuşayana kadar sarmaları pişirin.
- 8Pişen sarmaların altını kapatın ve 15-20 dakika da tencerede dinlendirin. Daha sonra tencereden alın.
- 9Sosu için: Tencerede kalan suyu kremayla beraber karıştırarak kaynatın. Koyulaşan bu sosu güzel bir servis tabağının orta kısmına koyun üzerine pazı sarmalarını yerleştirin ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Öneri:
En iyi dolma tarifleri için: https://www.kisikates.com.tr/koleksiyon/agiz-sulandiran-en-iyi-dolma-tarifleri-24
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.