- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Lahana Sarması Tarifi
Tarif
Lahana Sarması Tarifi
Antioksidan zengini olan lahananın sarma hali ile karşınızdayız... Mutlaka deneyin, severek tüketin! Lahana sarması tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 296B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-3.5 kg orta boy lahana
2 lt su
tuz
İç Harcı için:
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1/4 demet nane
1 adet büyük boy domates
125 g pirinç
5 g domates salçası
5 g biber salçası
350 g yağlı kıyma
tuz ve karabiber
Sos için:
10 g domates salçası
50 ml zeytinyağı
200 ml sıcak su
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir tencerede 2 lt suya bolca tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suya ayıklanmış lahana yapraklarını tek tek ekleyerek yaklaşık 4-5 dk haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk su dolu bir kaba çıkarın. Aynı işleme bütün yapraklar pişene kadar devam edin.
- 2Pirinci nişastası gidene kadar 3-4 defa yıkayın.
- 3İç harcı için soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domatesi de rendeleyerek geri kalan tüm iç harcı bir kap içerisinde karıştırın.
- 4Lahana yapraklarının damarlı kısımları yukarıda kalacak şekilde tezgah veya kesme tahtası üzerine alın ve damarlarını ezin.
- 5Harçtan bir miktar alıp yaprakları sarın. Tencereye tek sıra olacak şekilde üst üste dizin.
- 6Sos için bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin.
- 7Kısık ateşte 40 dakika pişirin.
- 8Pişen sarmaları biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış dereotu gezdirerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?