- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
Tarif
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
İki bakliyatın birleşimi ile muhteşem olan , yaprak sarma tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
150 g yeşil mercimek(haşlanmış,yarı pişmiş,suyu süzülmüş)
150 g ince köftelik bulgur(yıkanmış)
1 adet kuru soğan
15 g domates salçası
5 g karabiber
5 g nane
1/4 demet maydanoz
50 ml zeytinyağı
7 g tuz
200 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Yaprakları iyice yıkayın .
- 2Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın.
- 3Hepsini altına yaprak serilmiş tencereye koyup en son üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın.
- 4Yapraklarının üzerine tabak kapatıp, 200 ml kadar kaynar suda eritilmiş 15 gram salçayı üzerine dökün.
- 5Yaprakların hizasına gelecek kadar kaynamış su ekleyin.
- 6Orta ateşte pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.