- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Pip Dolması Tarifi
Tarif
Pip Dolması Tarifi
Zeferan Restaurant'ta ara sıcaklarda servis edilen Pip Dolması, gürgen ağacının yaprağıyla hazırlanıyor. Gürgen yaprağı, yılda bir kez sadece bir haftada toplanabilen nadide bir malzemedir.
60 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 19B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyması
50 g kuzu kıyması
30 g baldo pirinç
18 adet pip yaprağı
20 g kuru soğan
5 g tuz
5 g karabiber
20 g kişniş
20 g dereotu
40 g nane
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın.
- 2Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi yoğurun.
- 3Yaprakları yıkayın ve tezgaha açın.
- 4Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarın.
- 5Tencereye dizin, kaynamış su ekleyin, tuz ve klarife tereyağı ile pişirin.
- 6Servis aşamasında klarife tereyağı ile ısıtıp yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.