- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Soğan Dolması Tarifi
Tarif
Soğan Dolması Tarifi
Hem ara sıcak hem de ana yemek yerine geçebilecek enfes bir soğan dolması tarifi ile karşınızdayız. Soğan dolması tarifi nasıl yapılı?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 34B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet büyük boy soğan
20 g kuş üzümü
215 g zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
200 g pilavlık pirinç
240 ml su
tuz
karabiber
yeni bahar
tarçın
10 g kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Soğanlardan 4 tanesinin kabuklarını soyun, baş ve kök kısmını kesin.
- 2Kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve bir kenarda bekletin.
- 3Soğanlar ılınınca başparmağınızla iterek önce orta kısmını çıkarın. Sonra dikkatlice soğanın içinden katmanlarını çıkarın. Parçalanmamasına özen gösterin.
- 4İçi doldurulabilecek büyüklükteki katmanları doldurmak için bir kenara ayırın.
- 5Orta kısmını, küçük veya parçalanmış katmanları ve haşlamadığınız diğer 4 soğanı incecik kıyın, bir kenarda bekletin. Kuş üzümünü ayıklayıp suda bekletin.
- 6Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağı, dolmalık fıstık, kıyılmış soğan ve biraz tuz koyun. Soğanları ağır ateşte kavurun. Suyu süzülüp yıkanmış pirinci içine ekleyin. Ardından kuş üzümü ve baharatları ilave edin. Üzerine 1 bardak kadar su gezdirin.
- 7Pirinci ezmeden dikkatlice karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve Ilıyıncaya kadar üstü açık olarak bekletin.
- 8Pirinçli iç harcı soğanların içine doldurun. Tencereye yan yana dizin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Geniş, düz bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
- 9Kısık ateşte pirinç iyice yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
- 10Hazır olan soğan dolmalarını sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.