Kısık Ateş
Tarif

İncir Yaprağı Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda serimizin yeni bölümünde, taze incir yapraklarıyla hazırlanan lezzet dolu İncir Yaprağı Sarması tarifini keşfedeceksiniz. Bu özel tarif, geleneksel tatları modern bir dokunuşla bir araya getiriyor. Şimdi, bu lezzetli sarma tarifinin yapılışı için tarifimize bir tıkla ulaşabilir ve tarif videomuzu izleyerek tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 11B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 adet taze incir yaprağı
100 g ince bulgur
25 g biber salçası
25 g domates salçası
250 ml ılık su
1 adet kuru soğan
yeteri kadar tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak incir yapraklarını kaynar suda 5-6 dk ön haşlama yapın. Ardından süzüp soğuk suya tutun ve tekrar süzün.
  • İç Harcı için; ince bulgur, biber salçası, domates salçası ve ılık suyu bir kapta karıştırın. İnce kıyılmış soğanı harca ilave edin, tuz ve karabiberle lezzetlendirip tekrar karıştırın. Bu aşamada farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Haşlanmış incir yapraklarının sap ve kalın kısımlarını kesin, yaprağın damarlı olan kısımlarını bıçağın arkasıyla vurarak ezebilirsiniz. (videodaki gibi)
  • Yaprakların parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı size bakacak şekilde tezgaha yayın. İç harcından arzu ettiğiniz kadar koyun. Yaprağın size yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatın, ardından yan kısımlarını kapatarak yaprağı çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Burada yaprağınızın büyüklüğüne göre boyutlarını ayarlamanızı öneririm.
  • Pişireceğiniz tencerenin tabanına birkaç parça yaprak yerleştirin. Ardından sarmaları sıralı şekilde tencereye dizin. Dizme işleminiz bittikten sonra sarmaların üzerini yapraklarla ve bir porselen tabakla kapatın. Son olarak tencereye 1 bardak su gezdirin ve kısık ateşte (45-50 dk.) tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen sarmaları kendi tenceresinde dinlendirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lahana Sarması Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
296B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
87B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.