- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Tarif
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
- 2İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
- 3Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
- 4Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
- 5Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
- 6Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
- 7Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
- 8Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.