- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Pazı Sarması Tarifi
Tarif
Pazı Sarması Tarifi
Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 71B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
200 g bulgur
250 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
- 2Bu esnada soğan, domates ve maydanozu incecik doğrayın.
- 3Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyun. Üzerine dana kıyma, yıkanmış bulgur, iki çeşit salça ve baharatları ekleyip harcı güzelce yoğurun.
- 4Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
- 5Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını dizin. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
- 6Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
- 7Pazı sarmalarının üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
- 8Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
- 9Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
- 1045 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
- 1130 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.