- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Faydalarını saymakla bitiremediğimiz soğandan enfes bir dolma hazırladık. Zeytinyağlı soğan dolması veya soğan sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 87B
- 182
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet iri kuru soğan
100 ml zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
200 g pirinç
5 g esmer şeker
10 g domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
5 g tuz
1 tutam karabiber
1 tutam sumak
az miktardapul biber, tercihen
200 ml ılık su
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları soyun, baş ve kök kısımlarını kesin.
- 2Ortasını yarıya kadar bıçakla kestikten sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Orta kısımları ayrılmaya başladığında suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
- 3İç harcı için; zeytinyağında 1 adet kıyılmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak, yıkanmış pirinç, esmer şeker ve domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- 4Daha sonra ince kıyılmış yeşilliklerle beraber tüm baharatları ekleyin, 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
- 5Ateşten aldığınız harcı 10 dakika kapağı kapalı şekilde demlendirin.
- 6Bu sırada haşlanmış soğanları dikkatlice katlarına ayırın.
- 7Demlenen iç harcı, soğanların uç kısmına koyup güzelce sarın.
- 8Hazır olan soğan dolmalarını bir tencereye dizin. Üzerine 1 bardak sıcak su ve az miktarda zeytinyağı gezdirip geniş düz bir tabak kapatın.
- 9Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın.
- 10İster sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tercihen kuş üzümü, çam fıstığı, tarçın, yenibahar gibi farklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?