- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
Tarif
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
En sevilen tariflerimden biri olan Kestaneli Lahana Sarması nasıl yapılır? Kestaneli sarma tarifi ve tüm yapım aşamaları için hemen tıklayın.
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 132
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy sarmalık lahana
500 g kuru soğan
125 g pirinç
5 g yenibahar
10 g tarçın
10 g kuş üzümü
5 g toz şeker
5 g kaya tuzu
50 g pişmiş kestane
Sarma Suyu için:
215 ml zeytinyağı
100 g limon suyu
13 g toz şeker
5 g kaya tuzu
su
Nasıl Yapılır?
- 1Lahana yapraklarını kaynama noktasındaki sıcak suda yavaş yavaş çevirerek açın.
- 2Harcı için: kıyılmış kuru soğan, pirinç, yeni bahar, tarçın, kuş üzümü, toz şeker ve kaya tuzunu güzelce harmanlayın. Pişmiş kestaneleri parçalayın.
- 3Her sarmaya bir tane parçalanmış kestane olacak şekilde harçla beraber yayın ve sıkıca sarın.
- 4Sarılmış lahanaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde orta boy bir tencereye dizin.
- 5Sarma suyu için: zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve kaya tuzunu bir kapta homojen hale gelecek şekilde karıştırın ve tencereye ekleyin. Üzerine, sarmaları bir parmak kalınlığında geçecek şekilde su ilave edin.
- 6Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte toplam 75 dakika pişirip servis edin.
Püf Noktası
*Üzerlerinin hafif karamelize olmasını isterseniz; 220°C fırında ortalama 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?