- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli , zeytinyağlı elma dolması tarifi.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kavurma
Paylaş
- 19B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet elma
1 adet soğan
100 ml zeytinyağı
200 g pirinç
1 adet domates
1 l su
10 g çam fıstığı
10 g siyah kuru üzüm
1/4 demet nane
1/4 demet dereotu
100 g toz şeker
10 g tuz
5 g yeni bahar
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
- 2Kaynar suya limon sıkarak 5 dakika haşlayın ve içlerini oyun.
- 3Bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın ve sıcak suda bekletin.
- 4Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, çam fıstığı, tuz ekleyip kuvvetli bir ateşte 20 dakika kavurun.
- 5Harca pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun.
- 6Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domates, siyah kuru üzüm, karabiber, yeni bahar, toz şeker, doğranmış nanele ve dereotunu ilave ederek iyice karıştırın.
- 715-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin.
- 8Oyduğunuz elmaların içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine zeytinyağı sürün ve 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.