- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Bamya Dolması Tarifi
Tarif
Bamya Dolması Tarifi
Osmanlı yemeklerinden biri olan Bamya dolması, özellikle Adana'da sıklıkla yapılan ana yemekler arasındadır. Mevsiminde yapılan bamya dolmaları oldukça lezzetli ve doyurucu olur... Bamya dolması nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 32B
- 145
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 g dolmalık fıstık
10 g kuş üzümü
240 ml sıcak su
300 g iri bamya
1 adet dilimlenmiş limon
tuz&karabiber
2 tutam toz şeker
20 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci güzelce yıkayın, 15 dakika ılık suda bekletip süzün.
- 2Bir tavaya zeytinyağıyla beraber ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Rengi pembeleşince dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ilave edip kavurun.
- 3Ardından pirinci ekleyin. Pirinç kavrulunca sıcak suyu ilave edin.
- 4Demlenme sırasında tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı toz biber gibi damak tadınıza uygun baharatlar ilave edin. Dilerseniz bu aşamada ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz. Harcı soğuması için bir kenara alın.
- 5Bamyaların sap kısımlarını küçük bir bıçakla keserek içlerini dikkatlice boşaltın.
- 6Daha sonra içlerini hazırlanan harçla doldurun.
- 7Pişireceğiniz tencerenin tabanına dilimlenmiş limonu döşeyin, üstüne dolmaları dizin. Üzerine tuz, toz şeker, zeytinyağı ve 1 su bardağı sıcak su gezdirin.
- 8Tencerenin kapağı kapalı şekilde en kısık ateşte 20-25 dk. pişmeye bırakın. Pirinçler pişince ocaktan alın ve soğuyunca servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?