- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
Tarif
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
Enginar dolması tarifi nasıl yapılır? Beşamel soslu enginar dolması tarifi ve püf noktaları için videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
2 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 18B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1/2 adet kuru soğan
3 adet çanak enginar
1/2 adet havuç
1/2 adet patates
200 g bezelye tanesi
5 g toz şeker
5 g tuz
400 ml su
3 g zerdeçal
Beşamel Sos için:
15 g un
5 g tuz
Aspir Sos için:
beşamel sos
enginarlı sebze suyu
5 g aspir
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Çanak enginarları ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- 22-3 dk. sonra küp doğranmış havuçları, patatesleri ve bezelyeleri ekleyip toz şeker ve tuzla lezzetlendirin. Ardından suyunu verin, zerdeçalı ekleyin ve kapağı kapalı şekilde 15 dk. pişmeye bırakın.
- 3Beşamel sos için; küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin, topaklanmaması için çırpma teli ile rengi koyulaşana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütünü ekleyip kıvam alana kadar karıştırın, tuzla lezzetlendirip ocaktan alın. (aspir sosta kullanılmak üzere 4/1’ini kenara ayırın!)
- 4Pişen enginarları ve sebzeleri bir fırın kabına alın. Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- 5Aspir sos için; kenara ayırdığınız beşamel sosa tencerede kalan sebze suyunu süzerek ekleyin. Çırparak karıştırmaya devam ederken krema ve aspiri ekleyip ocaktan alın.
- 6Hazır olan aspir sosu bir servis tabağına yayın. Fırından aldığınız enginar dolmalarını sosun üzerine yerleştirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?