- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
Tarif
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
Biliyorum reçel yapmak biraz uğraştırıcı ama sabah kahvaltılarında, keklerin, kurabiyelerin içinde kendi hazırladığınız reçeli tattığınızda bence bütün bu uğraşa değdiğini anlıyorsunuzdur. O yüzden yarım gününüzü ayırdığınızda kavanozunuzu afiyetle dolduracağınız bu güzel reçel tarifini buraya bırakıyorum. 🤩😀👍 Orijinal ev yapımı turunç reçeli tarifi nasıl yapılır? Doğal turunç kabuğu reçeli tarifi: turunç reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?
100 Dakika
10-12 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 80B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet turunç
1 litre su
3 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Turunçları iyice yıkayalım. Kabukların üst kısmını rendeleyelim. Kalan ufak parçaları temizlemek için tekrar yıkayalım. Kabuğunu meyvesinden ayıracak şekilde, kalın ve uzun şeritler halinde soyalım.
- 2Biz sadece kabuğunu kullanacağımız için içlerini ayrı bir yere ayıralım.
- 3Kabukların içindeki beyaz katmanın fazlasını da temizleyelim. (reçelimizin acı olmaması için).
- 4Yorgan ipi gibi sağlam bir ip ve 1 iğne alalım. İpliği iğneye takalım. (50 cm kadar ipe).
- 5Kabukları dar kısmından içine doğru sıkıca saralım. Hazırladığımız iğne ile boncuk gibi dizelim. İp dolduğunda ipin iki ucunu birbirine bağlayalım. Bütün kabukları bu şekilde dizelim.
- 6Uygun bir kaba dizilmiş kabukları alalım. Üzerine çıkacak kadar su dolduralım.
- 710 dakika haşlayalım ve suyunu süzüp soğuk suyun içine alalım sonra suyunu tekrar süzelim. Üç kere bunu tekrarlayalım.
- 8Yine üzerini geçecek kadar su ekleyelim bu şekilde bekletelim.
- 93 gün boyunca her gün suyu değişecek şekilde suda bekletelim.
- 104. gün büyük boy bir tencereye turunçları, 1 litre su ve toz şekeri alalım en az 5 saat bekletelim.
- 11İyice sulandıktan sonra ocağa alıp kaynatalım. Kısık ateşte 1 veya 1.5 saat pişmeye bırakalım. Şerbeti göz göz oluncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Kabuklar şeffaf olmaya başladıysa olmuş demektir.
- 12Son 10 dakika limon tuzu ve limon suyunu ekleyip hafifçe karıştıralım.
- 13Hafif ılıyınca pişen kabukları büyük bir tepsiye iplerini kestikten sonra sıyıralım.
- 14Steril kavanozlara dizelim ve şerbetinden bölüştürelim. Kavanoz kapaklarını kaynatıp kapatalım ve ters bir şekilde güneş gören bir yerde bekletelim.
- 15Turunç reçelimiz hazır. Afiyet olsun 😊
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?