Kısık Ateş
Tarif

İncir Reçeli Tarifi

Damakları şenlendiren nefis bir incir reçeline kim karşı koyabilir ki!? 😋 Pratik incir reçeli tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 350B
  • 113
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze incir
200 g toz şeker
100 ml su
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet çubuk tarçın

Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin sap kısımlarını kesip, dört eşit parçaya bölün.
  • Tencereye aldığınız doğranmış incirlerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin.
  • Suyunu salması için tencerenin kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • *Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle incirler suyunu salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır.
  • Suyunu ve çubuk tarçını ilave edip, kısık ateşte ara ara karıştırarak 40 dakika kaynatın.
  • 20 dakika kaynadıktan sonra çubuk tarçını içinden çıkartabilirsiniz.
  • Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
  • Ocaktan almadan 5 dakika önce tereyağını ilave edip karıştırın. Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • 40 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
  • Daha sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
  • İncir reçeli hazır, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Taze ve olgun incirler tercih edin.
*Şeker oranını incirlerin tatlılık oranına göre artırıp, azaltabilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kiraz Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
75B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
45B Görüntüleme
Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
approved
100 Dakika
10-12 Kişilik
80B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Tülay Beker
· 25.10.2020

Kuru incir reçeLi biLiyormusunuz?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.10.2020

Tabii ki, dilerseniz sizler için paylaşabiliriz? 😉👍

Zehra Saran
· 03.04.2021

Kaynamaya başladığında tereyağ atarsanız köpürme olmuyor

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 04.04.2021

Evet, teşekkürler 👏😅