- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Nefis bal kabağı reçeli tarifi... Kabak reçeli tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 37B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
500 g sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
- 2Kireç ve suyu karıştırın, kireç suyunda kabakları bir gece bekletin.
- 3Ertesi gün sertleşen kabakları bol su ile defalarca yıkayın.
- 4Bal kabakları yayvan bir tencereye dizin.
- 5Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın.
- 6Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
- 730 dakika kadar dinlendirin, ılıyınca kavanoza aktarın.
- 8Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Reçel ılıyınca muhafaza etmek için kavanoza aktarıın. *Işık almayan yerde muhafaza edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.