- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Tarif
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Pratik ve lezzetli bir reçel tarifi: Portakallı havuç reçeli nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 49B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakalın kabuğu
50 g toz şeker
1 litre su
1 kg toz şeker
3 g limon tozu
1 adet tarçın kabuğu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaba rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunu alın.
- 2Üzerine 50 g kadar toz şeker serpin ve karıştırın. En az 1-2 saat bu şekilde bekletin.
- 3Daha sonra ocağa alın, 5-6 dakika soteleyin.
- 4Ayrı bir tencerede, 1 litre su ve 1 kg toz şekeri karıştırın ve ocağa alın.
- 5Kaynamaya başlayan şerbete limon tozu ve tarçın çubuğunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatın.
- 6Kaynayan şerbete sotelenmiş havuç ve portakal karışımını ekleyip 25-30 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- 7Ocaktan alın ve en az 30 dakika dinlendirin.
- 8Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hazır olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Püf Noktası
*Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?