Kısık Ateş
Tarif

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Tane tane dökülen tel şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
340 g baldo pirinç
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
55 g tel şehriye
10 g tuz
700 ml sıcak et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 1 saat bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Pilav tenceresinde tereyağını eritin, üzerine şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  • Ardından suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri sertleşene kadar ortalama 3-4 dk. daha kavurun.
  • Üzerine tuz ve sıcak et suyunu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Demlenen pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Tane tane bir pilav yapmak için, pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.
*Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
*Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
*Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyip yağın yanmasını önleyebilir, pilavın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
*Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
*Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
*Tel şehriye yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
146B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
22B Görüntüleme
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
approved
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.