- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Paella Tarifi
Tarif
Paella Tarifi
Deniz mahsulleriyle hazırlanan, İspanya’nın en meşhur yemeği Paella tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paylaş
- 143B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
200 g jumbo karides
200 g iç midye
200 g temizlenmiş kalamar
3 adet bebek ahtapot bacağı
600 ml sebze stock suyu
30 ml zeytinyağı
150 g basmati pirinci
100 ml fermente beyaz üzüm sirkesi
1 tutam safran
tuz
öğütülmüş karabiber
50 g bezelye tanesi
1/4 demet maydanoz
3 adet lime veya limon dilimi
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp doğrayın.
- 2Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, süzün ve kurutun.
- 3Sebze stock suyunu kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- 4Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları soteleyin.
- 5Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdükten sonra tavaya ekleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave edip pirinçlerle beraber kavurun.
- 6Ardından fermente üzüm sirkesi ve safranı ekleyip yüksek ateşte çektirin. Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 7Ayrı bir tavada az miktarda zeytinyağını kızdırın, tüm deniz ürünlerini sırasıyla ekleyip kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
- 8Sotelenen deniz ürünlerini pilav tenceresine alın, üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak sebze suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
- 9Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz yaprakları, lime veya limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.