Krem Karamel 🍮
Tarif 3️⃣ Porsiyon içindir.
🥛 500 ml süt (2,5 su bardağı)
🥚1 adet yumurta
🌾 60 gr un (2,5 yemek kaşığı tepeleme)
🍬 40 gr şeker (4 yemek kaşığı silme )
Karamel İçin;
🫗 100 gr şeker (1/2 su bardağı)
‼️Ölçüleri Gramajlı bir şekilde yapmanız tavsiyemdir🙋🏻♀️
✨ Tavaya karamel için şekeri koyun ve hiç karıştırmadan altı kısık bir şekilde arada sallayarak eritin.
✨Karamel ocakta çok kalırsa hızlıca pişer ve tadı acılaşır rengi döndüğünde hemen ocaktan alın ve kaselere 2 kaşık dökün.
✨ Sos tenceresine süt, un , şeker ve yumurtayı ekleyip çırpın ve ocakta kısık ateşte un kokusu gidene kadar pişirin.
✨ Koyulaşmış olan kremi açmak için el blenderından geçirin ve ardından topaklanmayı ve köpüklenmeyi engellemek için süzgeçten geçirin.
✨ Kremi karamel doldurduğumuz kaselere eşit bir şekilde boşaltalım.
✨ 1 gece dolapta bekletip servis edelim.
Spun Sugar Süsleme için ;
2 yemek kaşığı şekeri karamel gibi eritip sonrasında soğutup ağdalaştırıyoruz videoda gördüğünüz gibi çok hızlı hareketlerle isterseniz çırpma teli isterseniz çatalla ince iplikler elde edin ve top şekli verip krem karamele çıtırlık katın.🫰🏻
Afiyetle… Yudumlaaa 🫶
Kolay Salatalık Turşusu
🥒2-3 adet salatalık
🩸1 yemek kaşığı susam yağı
🍷4 yemek kaşığı elma sirkesi
🍯3 tatlı kaşığı bal
🍶2 yemek kaşığı soya sos
🌶️1 tatlı kaşığı acı sos ( tercihen miktarı ayarlayabilirsiniz)
🧄2 diş doğranmış sarımsak
🥄2 yemek kaşığı susam
Çalkala 30 dk⏲️dinlendir. Ve hazır..
Buzdolabında 1 haftaya kadar tüketebilirsiniz
Afiyetle… 😋
Acı Lahana Salatası 🔥
1/2 mor lahana ince doğranmış
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sirke
Tüm malzemeleri ovup ağzını kapatıp dolaba kaldırın.
Servis esnasında üzerine içi alınmış jülyen domates, limon suyu ve zeytinyağında acı pulbiber yakıp ekleyin.
Afiyetle…
Maydanoz Yağı
Maydanozları sağlarıyla birlikte sirkeli ve karbonatlı suyla yıkadıktan sonra güzelce kurutup miksere alın içine zeytinyağ ve tuzlu ekleyip güzelce çekin. Bone ile süzdükten sonra maydanoz yağınız hazır.
Buzdolabında 5 gün buzlukta ise 1 ay dayanır.
Fırın Makarna Tarifi
Tavuk Kapama 🌟
🔸 Tavuğu düdüklüde tuz ve karabiber ekleyip 35 dk haşlayın.
🔸Fırınınızı 180° ye ayarlayın.
🔸Tereyağ ve sıvıyağ eklediğiniz tavada yıkanmış pirinci 2-3 dk kavurun. (Pilavın lapa olmaması İçin pirinci suda bekletmiyoruz )
🔸Borcamı tereyağı ile yağlayın. Ardından kavurduğunuz pirinci borcama dökün.
🔸 Haşladığınız tavuğu parçalar halinde pilavın üzerine dizin.
🔸Suyunu ilave edin.
🔸 Fırında önce 180°de 20 dk pişirin. Ardından fırını 200°ye ayarlayıp 20 dakika daha pişirin. Toplam 40 dakikada Hazır…
Fırınınızı 180°’ye ayarlayın.
Keki İçin ;
Sosu İçin :
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri güzelce çırp. Ardından sıvı malzemeleri ekle karıştır. Kuru malzemeleri eleyerek ekle ve çırpmaya devam et. Hamur sıvı olucak un ekleme. ☺️
Dikdörtgen borcama harcı dök ve fırına ver 45 dk pişir.
-Sos malzemelerini bir tencereye koy ve kekin pişmesine 10 dk kala kaynanana kadar karıştır.
Afiyetle 🙏🏻
@yudumlaaa 💕
İnstagram hesabıma da beklerim 🙏🏻
⚡️ EKLER ⚡️
Hamuru İçin;
💥Tencerede tereyağ erişene kadar ısıtın.
💥Sütlü karışıma ekleyip hamur toparlamana kadar Spatula ile karıştırın.
💥Güzelce çırpıp azar azar hamura yedirerek karıştırın.
💥Hamur kıvam aldığında dolapta 30 dk dinlendirin.
Kreması İçin;
💥Bir kapta güzelce karıştırıp tencereye süzgeçten geçirerek süzün ve kremayı orta ateşte koyulaşsana kadar pişirin ve ocaktan alın.
💥Kremayı ekleyip güzelce çırpın ve sıkma torbasına koyarak dolaba kaldırın.
Üzeri İçin;
💥Benmari usulü eritip eklerleri bandırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Lezzetiyle sizi baştan çıkarıcak bu tarif eminim 💯
Sosuyla, Haşlanmasıyla sadece 10 dakikanızı alıcak hızır gibi bir reçete
Görüntüsüne bile aşık olunur😍
DE NE ME Lİ Sİ NİZ 😋😋
PANCAR SOSLUSPAGETTİ
Üzeri İçin;
Makarnayı 10- 12 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken tüm sos malzemelerini rondodan iyice geçirin.
Peynire ince kıyım dereotunu ekleyin.
Süzdüğünüz makarnayı hızlıca bu pembiş sosla buluşturun.
Üzerine peynir veeeee
Offfffffff diyorummmm 👌🏻👍🏻🤌🏻
ACILI RAMEN USULÜ SPAGETTİ 🍜
🥢 1/2 paket spagetti makarna
🥢 1 yemek kaşığı sıvıyağ
🥢 1 yemek kaşığı tereyağ
🥢 Tuz
🍜Makarnanızı tuzlu suda 10 dk haşlayın ve bir tavada yağla soteleyin kenara alın.
1 Porsiyon için ;
🥢 2 su bardağı su
🥢 2 yemek kaşığı soya sosu
🥢 1 adet yeşil biber
🥢 1 yemek kaşığı acılı ketçap
🥢 1 çay kaşığı dolusu pulbiber
🥢 1 adet yumurta
🍜Bir tencereye suyu koyun. Kaynayınca içine soya sosunu ekleyip biberleri ilave edin 5 dk kısık ateşte kaynasın biberler bir tık yumuşasın.
🍜Ketçap, pulbiber ve biraz tuz ilave ederek üzerine yavaşça yumurtayı kırın. 1 dakika yumurtanın üzerine kaşık yardımı ile sudan gezdirerek pişmesini hızlandırın.
🍜Kasenize istediğiniz kadar makarna ve sos ilave edin üzerine yumurtayı patlatmadan yerleştirin.
Üzeri İçin servis garnitürleri;
🥢 1 paket ton balığı
🥢 Biraz Mısır
🥢 Bolca taze soğan
🍜Kasenizi yağı süzdürülmüş ton balığı, Mısır ve taze soğanla süsleyin.
🔥Sıcacıkken tüketin✌🏻