- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır? Tam kıvamında bulgur pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 29B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
15-20 adet salamura asma yaprağı
200 g pilavlık bulgur
450 ml kaynar su
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritelim, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
- 2Salçayı ilave edip kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim.
- 3İnce doğradığımız asma yapraklarını ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim.
- 4Su ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Üstü göz göz olunca ocaktan alalım, kapağının altına kağıt havlu yerleştirelim ve 5-10 dakika demlendirip servis edelim.
Püf Noktası
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Yudum Kıvançkaya
Yeme-İçme
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?