- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tarhun Çorbası Tarifi
Tarif
Tarhun Çorbası Tarifi
Tarhun çorbası tarifi nasıl yapılır? Çok lezzetli yoğurtlu tarhun çorbası tarifi...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 60B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1700 ml su
5 g kaya tuzu
3 g karabiber
200 g haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
10 g un
1 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
1 demet tarhun
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
- 210 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin.
- 3Yaklaşık 1 saat kadar sonra haşlanmış nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
- 4Ayrı bir tencereye süzme yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
- 5Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru hiç durmadan karıştırarak ve üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
- 6Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
- 7Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı (100 ml) zeytinyağını ısıtın.
- 8Ayıkladığınız taze tarhunları zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
- 910 dakika demlendirip servis edin.
Püf Noktası
*Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?