KÖZDE DOMATES ÇORBASI
4 çorba kaşığı zeytinyağı (domatesleri közlemek için - 2 çorba kaşığı fırın kabına, 2 çorba kaşığı domateslerin üzerine)
2 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
2 adet soğan (4 ‘e bölünmüş)
5 adet domates (kabukları ile 4’e bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle domatesleri ve soğanı dörde bölüyoruz
Sarımsakları da ikiye kesiyoruz
Borcam ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp domates, soğan ve sarımsakları diziyoruz
Üzerine zeytinyağı ,tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk
pişiriyoruz
Diğer taraftan, bir tencerenin içinde tereyağı ile unu kavuruyoruz
Kavurma işlemini rengi pembeleşip un kokusu çıkana kadar sürdürüyoruz.
8.Bir su bardağı et suyunu ve bir su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırıyoruz
9.Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışımımıza ilave ediyoruz
10.Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırıyoruz
11.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte çorbamız kaynayana kadar pişiriyoruz
12.Kısık ateşte 10 dk
pişirdikten sonra servise sunuyoruz
Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde servise sunabilirsiniz ;)