- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Közde Domates Çorbası Tarifi
Paylaş
- 48B
- 189
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
15 g un
240 ml et suyu
240 ml içme suyu
tuz&karabiber
5 g kekik
1 dal taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle domates ve soğanları dörde bölün. Sarımsakları da ikiye.
- 2Borcam veya ısıya dayanıklı bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp doğranmış domates, soğan ve sarımsakları dizin. Üzerine az miktarda zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. közleyin.
- 3Diğer taraftan, bir tencerede tereyağı ile unu kavurmaya başlayın. Kavurma işlemini unun rengi pembeleşip kokusu çıkana kadar sürdürün.
- 4Arından 1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırın.
- 5Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırın.
- 6Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
- 7Daha sonra kısık ateşe alıp 10 dk. daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde sunabilirsiniz.
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.