Kısık Ateş
Tarif

Közde Domates Çorbası Tarifi

Közde domates çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere, Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Közde Domates Çorbası Tarifi
approved
Paylaş
  • 48B
  • 189
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
240 ml et suyu
240 ml içme suyu
tuz&karabiber
5 g kekik
1 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates ve soğanları dörde bölün. Sarımsakları da ikiye.
  • Borcam veya ısıya dayanıklı bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp doğranmış domates, soğan ve sarımsakları dizin. Üzerine az miktarda zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. közleyin.
  • Diğer taraftan, bir tencerede tereyağı ile unu kavurmaya başlayın. Kavurma işlemini unun rengi pembeleşip kokusu çıkana kadar sürdürün.
  • Arından 1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırın.
  • Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  • Daha sonra kısık ateşe alıp 10 dk. daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde sunabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
95B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
17B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.