- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Düşbere Çorbası Tarifi
Tarif
Düşbere Çorbası Tarifi
Bir tür mantı çorbası olan Düşbere Çorbası, Azerbaycan mutfağının en güzel tatlarından... Düşbere tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
1 adet yumurta
2 tutam tuz
40 g dana kıyma
40 g kuzu kıyma
tuz ve karabiber
1 adet kuru soğan
3 g karabiber
40 g kuru lavaş
Haşlamak için:
300 ml sebze veya et suyu
az miktarda tuz, karabiber
1 tutam taze kişniş
Nasıl Yapılır?
- 1Un elenir, yumurta ve tuzu ilave edilir. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur, beze haline getirilir ve biraz dinlendirilir.
- 2Dana ve kuzu kıymasına tuz karabiber ve kıyılmış soğan ilavesi yapılarak karıştırılır.
- 3Hamur ince olacak şekilde açılır ve kare halinde kesilir.
- 4İçerisine kıyma harcı koyarak ufak mantılar yapılır.
- 5Sebze veya tavuk suyu kaynatılır ve yavaş yavaş mantılar içine atılır. Haşlanma esnasında baharatlar ve kişniş ilavesi yapılır.
- 6Yaklaşık 15-20 dakika içerisinde düşbere çorbası hazır olur.
- 7Bir tarihi kasede yanında kıtır lavaş, kuru nane ve üzüm sirkesiyle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kişi sayısına göre gramajları artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.